Следвайте Гласове в ТелеграмПреговорите с Москва са възможни единствено ако Русия изтегли

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПреговорите с Москва са възможни единствено ако Русия изтегли
Коментари Харесай

Кулеба: Никога няма да видим Путин и Зеленски, седнали на една маса

Следвайте " Гласове "  в Телеграм

Преговорите с Москва са вероятни само в случай че Русия изтегли войските си от Украйна, само че те няма да бъдат провеждани с присъединяване на Путин, съобщи украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба в изявление за италианския вестник " Кориере каузи сера ", представен от Укринформ.

" Путин не е сътрудник (за преговори). Той е направил прекомерно доста извънредно съществени закононарушения. Има други дипломатически способи да се работи непряко. Но за нас е ясно, че ние в никакъв случай няма да забележим Путин и Зеленски, седнали на една маса ", сподели Кулеба.

Коментирайки изразените от Путин упования, че Доналд Тръмп ще завоюва президентските избори в Съединени американски щати, Кулеба съобщи: " Путин разчита на избори от 2014 година, само че резултатите в никакъв случай не са му помагали. Аз не преставам да мисля, че факторът време е наш съдружник заради простата причина, че нашите военни качества нарастват, а тези на Русия спадат. Въпреки това разчитаме на обстоятелството, че в избран миг войната ще свърши в наша изгода ".

" Тази цел може да бъде реализирана посредством съчетаване на война и дипломация. Нашите генерали се оправят с първото и тяхната работа е да накарат руснаците да правят отстъпка и да схванат, че е по-добре да приказваме, в сравнение с да се сражаваме. Аз се грижа за дипломацията и разговора, когато това е допустимо ", сподели още украинският министър.

Запитан дали е допустимо договаряния да стартират преди цялостното евакуиране на съветските войски от Украйна, Кулеба отговори, че това зависи от събитията. " Ние не имаме вяра на думите на руснаците – никой естествен човек не би им вярвал. Преди да реализираме (компромис по отношение на разговорите), бихме желали да сме сигурни, че той е сериозен и това не е похищение на вниманието, с цел да бъдем атакувани още веднъж. Разбирам тези въпроси и тяхната логичност, само че не мога да дам съответни отговори, тъй като те не съществуват. Животът на милиони хора е подложен на карта ", добави той.

Кулеба също по този начин напомни, че предходната година черноморската зърнена самодейност беше контрактувана с посредничеството на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и турския президент Реджеп Тайип Ердоган и Москва не е изпълнила нейните условия. " Имаше две обособени съглашения с нас и с Москва, нямаше непосредствено съглашение. Нуждаем се от известна креативност, с цел да намираме решения. Ние ще ги търсим по всички вероятни способи, само че сега няма условия за това: Русия продължава да ни атакува, тя избира войната пред мира ", сподели още той.

Коментирайки двусмисления метод на Китай към войната, министърът сподели: " Жизнено значимо беше, че Китай бе на срещата на върха (в Саудитска Арабия, че участва на многостранната среща, на която беше разискван украинският кротичък проект ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР